TARİHÇE

Yediden yetmişe, her yaş seviyesindeki insanlara, onların istek ve ihtiyaçları doğrutusunda; Genel, Mesleki - Teknik, sosyal,kültürel kurslar açmak, sosyal ve kültürel uygulamaları gerçekleştirmeye yönelik kurslar açılması planlanmaktadır. Kozlu Halk Eğitimi Merkezi olarak istihdama yönelik kurslara son derece önem verilmektedir. Ayrıca son yıllarda gelişen teknolojiye paralel olarak kodlama, bilgisayar işletmenliği, kalorifer ateşçiliği , arıcılık, geri dönüşüm, avcılık, aile eğitimi,yetişkinlere yönelik okuma-yazma, vb.  kurslar da yaygın olarak açılmaktadır. Her türlü kursun açılabildiği müdürlüğümüzde kurs sayısı ve kurs çeşidi her geçen gün artmaktadır.

KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE OKUL MÜDÜRLERİ......

1976-1996...MEDİHA GÜNÜNÜ--------------------KOZLU PRATİK KIZ SANAT OKULU

1996-2009...EMİNE DOĞAN------------------------KOZLU PRATİK KIZ SANAT OKULU

2009-2012...GÜLŞEN TAŞTEN----------------------KOZLU PRATİK KIZ SANAT OKULU

2012-2014...GÜLŞEN TAŞTEN----------------------KOZLU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ

2014-2019...ÖZGÜR MUTLU ÖZTÜRK-----------KOZLU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ

2019-2022...EROL BİLGİN--------------------------KOZLU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ

2022-.........FATMA GÜNAYDIN......----------------KOZLU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ

03.07.2023 177

KOZLU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ TARİHÇE

Kurumumuz 1976 yılında Belediyenin tahsis ettiği binada (19 Mayıs Mahallesi, Eski Pazaryeri Sokak No: 18 Kozlu/ Zonguldak) Kozlu Pratik Kız Sanat Okulu olarak 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 giyim öğretmeni, 1 nakış öğretmeni, 1 memur,  1 yardımcı hizmetli personel ve 130 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. Sobalı sistemle ısınan binada 2 idareci odası, 1 öğretmenler odası, 5 sınıf ve binadan bağımsız 1 WC’den oluşmaktadır.

Kurumumuz 23 Haziran 1983 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı’na gösterdiği yakın ilgi, sağladığı destek ve yaptığı katkılarından dolayı Milli Eğitim Bakanı ve Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı Yönetim Kurulu başkanı tarafından onur belgesi ile ödüllendirilmiştir.

Ülkemizde kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizden olan el yapımı Folklorik Kitre bebekleri ve giysileri tanıtmak, gelecek kuşaklara taşımak, ülke turizm ve ekonomisine kazandırmak amacıyla Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünce 2009 yılında Kastamonu ilinde düzenlenen “Folklorik Kitre Bebek” yarışmasına katılan Kozlu Pratik Kız Sanat Okuluna katılım belgesi verilmiştir.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2011 yılında il genelinde düzenlenen(K.P.K.S.O) Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında kurumumuz, Tasarım ve Uygulama Hizmetleri grubunda “El Emeğim Göz Nurum” adlı proje ile 28.03.2011 tarihinde il birinciliği ile ödüllendirildi. Kozlu Pratik Kız Sanat Okulu El Sanatları Teknolojisi/Nakış bölümü öğretmeni Hiyem KURT, El Emeğim Göz Nurum adlı proje ile Ankara’ da ilimizi temsil etmiştir.

Kozlu Pratik Kız Sanat Okulu olarak faaliyet gösteren kurumumuz, 12.10.2012 tarihinde Kozlu Halk Eğitimi merkezine dönüştürülmüştür. Kozlu Halk Eğitimi Merkezi  1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 2 El Sanatları, 1 Nakış, 1 görsel sanatlar,  1 İngilizce öğretmeni, 1 hizmetli ve 2 memur ile yaygın eğitim faaliyetlerine başlamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Kaplan Tekstil ve Yapım San. Ve Tic. Ltd. Şti. eşliğinde 2012-2013 faaliyet döneminde Buket ‘ Basit El Nakışları ‘ yarışmasında Kozlu Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Teknolojisi/Nakış bölümü öğretmeni Hiyem KURT, Firma Özel Ödülü ile ödüllendirilmiştir.

Kurumumuz,  29.11.2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığından süresiz tahsis izni verilen belediyeye ait eski kaymakamlık binasına 26.08.2020 tarihinde taşındı. Kozlu 19 Mayıs Mahallesi, Şehit Polis Ramazan Tavşancı Caddesi, No:25/1 adresindeki yeni taşınılan binada hizmet veren kurumumuz, 1 el sanatları, 1 giyim, 1 resim ve 1 müzik sınıfı olmak üzere toplam 4 sınıftan oluşmaktadır.

2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında Kozlu Halk Eğitimi Merkezi tarafından 05.01.2023 tarihinde Seyfetler Köyü Köy Yaşam merkezi ve 12.01.2023 tarihinde Aşağı Çayır Köyü Köy Yaşam Merkezi açılmıştır.

Adres:
19 MAYIS MAH. ŞEHİT POLİS RAMAZAN TAVŞANCI CAD. KOZLU BELEDIYESI YENI BELEDIYE BINASI BLOK NO 25 KOZLU / ZONGULDAK